v.10 (9+2)

Varit på inskrivning, allt gick bra. Järnvärdena låg på gränsen, och jag skulle börja äta järntabletter i mitten av graviditeten ungefär. Med tanke på att jag inte ens tittat åt mina vitaminburkar som jag lovade min barnmorskan dyrt och heligt att jag skulle äta, så kan jag ju hoppas att jag visar järntabletterna större intresse.
Jag är lite emot tabletter. Jag kan äta blodpudding.Nu är fostret ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja. Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår.
Fostret är 3,2-4,3 cm stort, som ett litet plommon. Nu är alla organen anlagda i den lilla kroppen, och ska nu utvecklas och mogna under resten av graviditeten.

Animerad film, graviditeten sedd inifrån:

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-10-to-14-pregnancy/


11/1- ULTRALJUD KUB-test hos FREJA barnmorska i Örebro.
Mäter nackspalten på fostret, ser på min ålder, mitt blodprov som jag lämnat, och ärftlighet, och får då fram en risksiffra för DS (eller CHANS-siffra kanske, om man frågar Malin? haha)...
Gör egentligen inte ultraljudet för att få veta hur stor risk det är att barnet har DS, utan mest för att få se att det faktiskt ÄR något där inne, vilket jag stundvis, har mycket svårt att tro.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0