Karpaltunnel syndrom

Hade tid hos läkaren idag, skulle kolla händerna, och vad vi kan göra åt det. De flesta har domningar i händerna, oftast under senare delen av graviditeten. Domningarna kan komma och gå, och kan lindras med högläge, handledsskenor osv,

Min hand domnade för exakt 2 månader sedan, alltså jäättetidigt i graviditeten, och har varit bortdomnad konstant sean dess.. Har haft jätteont i högerhand och sen har den "försvunnit" mer och mer. Nu är det båda händerna, och finmotoriken är borta, och jag måste titta vad jag gör för att det ska bli rätt. Kan ju tänka sig hur det ser ut när jag t.ex ska äta chilinötter (vilket jag iof gör ca 2 ggr per år) när jag inte vet om jag har dom i handen eller inte, haha.. Hur som, ganska besvärligt, men har HELT uteslutit operation eftersom det går över efter förlossning för många.
Men nu sade min läkare annat, skickade remiss till oroped, och sa till mig att förbereda mig på operation ändå, i båda händerna (!!!)

Operationen går till så att de snittar upp en HarryPotter-blixt precis där handleden börjar. Sen lossar dom lite på ledbandet, för att ge den svullna Karpaltunneln större utrymme.. BAAAAH!!

Kommentarer
Postat av: fia

ajaa det kommer gå så bra,vet du..mamma kommer å håller handen..

2010-04-02 @ 09:37:29
URL: http://detblirentia.blogg.se/
Postat av: Minna

Hej Fia.

Det enda jobbiga med op är att man har så jävla ont i några dagar efter för man kan ju inte äta några värktabletter pga graviditet. Jag har sjukhus skräck o sprutfobi o livrädd för allt som har med sjukvård att göra men det va så snabbt o smidigt gjort o det va värt det..Lycka till !!

2010-04-02 @ 18:06:30
Postat av: fia

men mamma, skriv ifrån dig själv o inte från mig..

2010-04-02 @ 20:02:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0