5 veckor kvar?

Var hos bm idag för att kolla blodtryck och urin, eftersom blodtrycket har stigit lite. Det låg på 140/90 nu, alltså för högt i jämförelse med mina vanliga 110/65.. Detta ihop med mina svullna fötter (som för övrigt är MER svullna nu än på bilderna), min huvudvärk som jag haft, och att jag ser stjärnor, kraftig viktökning (3,5kg på 1,5dag nu senast) osv. pekar ju lite åt havandeskapsförgiftning.. Men som förut, så visar urin bra, inget protein, så det är ju bra.


Nämnde också för henne att jag haft "blödning" hela dagen igår och ont som fan i svanken i två dagar. (Så där ont så att man vill att någon ska gå på ryggen för att räta ut den).. Hon tyckte att jag skulle in till förlossningen o kolla.
Sagt o gjort, och jag fick komma in till karlskoga, tack o lov. Jätterar personal.
CTG kurva, som inte sa mig ett skit. Låg där inne och halvsov, jääättetrött..
Nytt blodtryck 150/100 efter att ha legat i sängen i närmare en timme. (!) De sa inget om urin, så antar att det var ok.

Gynundersökning visade att det definitivt var slemproppen som gått. VUL visade att tappen var 2,5cm (var 3,3cm för några veckor sen) Den var dock stängd och allt sånt där, så det var lugnt, bara att det var något förkortad då.
Bokade tid till spec.mödravården på torsdag för att kolla tappen igen. Eftersom slemproppen gick så "kan vad som helst hända" enl. läkaren, men han bad mig knipa åtminståne 2 veckor till, så jag fick föda riskfritt och i Karlskoga. -Ja tack, men hade det inte varit för det, så hade ungen gärna fått kommit ut nu. (Har inte hittills haft mycket att gnälla över i min graviditet, utan har mått rätt så bra, men nu har jag fått hemsk foglossning OCH ischias, och kan knappt gå. Det räcker nu, känns det som.)

Kanske tänkte de trycka i mig brikanyl, men jag ville inte. Vi avvaktar tills på torsdag, föreslog jag. Och i och med att Dr.Fia gjort sitt utlåtande, så höll läkaren med och tyckte jag kunde höra av mig om sammandragningarna inte slutate/blev värre osv. osv.
Ryggvärken i samband med sammandragningarna fortsatte under dagen, en jävla onödig pina bara. Men hux flux, efter en panodil, (som jag för övrigt tog pga. huvudvärk) så gick faktiskt det mesta av värken över, fantastiskt.

Så var det med det, minsann..

Kommentarer
Postat av: mummu mellu

Jaa du,du vet var taxin finns,å det är såå spännande när du skriver,man vill läsa mer,så därför tycker jag att du ska skriva en bok nångång,för de kommer bli intressant läsning,de e nått speciellt me ditt sätt att skriva.pöss på dig.

2010-06-12 @ 10:35:41
Postat av: Linda.O

Stort GRATTIS till juvelen!!!! Nu håller vi tummarna att ni får hem honom så fort som möjligt och verkligen börja er nya resa som familj! <3

Kraaaaam <3

2010-06-17 @ 16:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0