v.27

Var hos barnmorskan igår för att kolla mitt blodtryck som har ökat så mycket, men igår var det bra igen, låg på 110/70, (ligger normalt på 110/60) så det var ju jättebra.. Låg för några veckor sen på ca 130/80..

Hjärtljuden låg på ca 140.. (En del vill se det som ett "bevis" på att det är en flicka, haha..)

SFmått på 27,5


Det var väl det, ungefär... :)

v.27

Idag ska Linda.O ta gravidbilder på mig, får se hur det blir.. Är eventuellt lite sugen på nakenbilder i sepia/svartvit, men vi får se hur långt självförtroendet är med mig, haha..Här kommer bilder från i mitten av v.26


                Ska ta lite bilder på huset och så och lägga ut för er som inte har sett! Trivs såå bra här nu när det blir varmare ute och man bara kan öppna till altanen och sätta sig där ute.. Så himla skönt...


v.26 (25+2)

Så här kan det se ut när man har Sveriges största mage i v.26

 

  


Här kommer äntligen ultraljudsbilderna från v.19

   

Favoritbilden är den första, där man verkligen ser ansiktet.. Galet!
Babysitter och BRIO bilstol

   

 

 


v.26 (25+0)

Har haft ganska mycket sammandragningar från och till, frågat barnmorskan om vad som är normalt, och så länge det inte är vattenavgång, blod, gör ont och går över när man vilar så är det lugnt. Mina har aldrig gått över när jag vilar, men jag har inte haft ont eller så, så det var ingen fara..


Den 8:e, alltså för två dagar sen jobbade jag och sammandragningarna kom allt tätare och började kännas av mer. Vill verkligen inte påstå att jag gjorde något på jobbet som satte igång det här, dom som vet vart jag jobbar vet att det inte är speciellt ansträngande. Den kraftigaste fysiska aktiviteten var dammsugning, liksom..
Jag är inte så orolig av mig, men när det hade hållit på i 5 timmar med 3-4minuters mellanrum, utan uppehåll, så ringde jag in för att fråga, och blev kopplad till Örebro direkt.
Där så tyckte dom att jag skulle komma in och kolla för säkerhetens skull. Jag var inte lika pigg på idén och förklarade att Jag hade tänkt mig att de skulle säga "Näääe då, det är ingen fara, det är HELT normalt", så att jag kunde åka hem ist för att köra in till Öret o sitta där o glo som en fåne. Barnmorskan i telefonen skrattade, och vi kom fram till att det var bäst att kolla ändå, så vi åkte in, 21.30 på kvällen (alltså sovtime för fia och stellan i vanliga fall)..


Väl inne frågades det en massa frågor om dessa sammandragningar, och barnmorskan frågade hur länge se höll i sig och hur regelbundet de kom. (I telefonen lät det som att jag SKULLE komma in för att de var så regelbundna och inte ville ge sig) Nu kom de ännu tätare, men de höll bara i sig i 10sek. När jag förklarar det så får jag en sån där menande blick, och hon sa nickandes att "jaaa, men då är det ju såklart inga RIKTIGA sammandragningar, eftersom de bara är 10 sek långa, eller hur?....."
Jaa, näe, det kanske det inte är, vad vet jag, jag har aldrig haft sammandragningar förut(??)

På CTG:n såg jag också att när jag hade mina låtsas-sammandragningar, så hände det inte så mycket med siffrorna, och jag nämnde det för barnmorskan. Då tittar hon bak på mig från datorn, och tittar med en ännu mer menande blick och säger något i stil med "jaa, där ser du"...
Tror ni att jag tycker att det är KUL att åka in till Örebro "mitt i natten" för att få ett "jaa, där ser du vad du oroar dig i onödan, din jävla förstföderska som inte vet någonting om förlossningsarbetet"...
Nää, blä...

Inget protein i urin, och blodtrycket hade stigit lite till, 130/80..

Läkaren, hur som, var mycket trevligare och bemötande. Kollade livmodertappen med vag. ultraljud och allt verkade bra. Fick också ett vanligt ultraljud lite fort, och jag chockades över hur stooor bebisen var där inne. Såg knappt var det var, såg bara stooora revben och en halv skalle.. Baota-bebis?
Vi/jag ville inte heller denna gång se några snoppar, förklarade jag snabbt, och han liksom svischade förbi det området flera gånger.

Nåja, allt var lugnt, och om det fortsatte och blev värre, så skulle jag komma in igen.. Troligt, säger jag bara, haha.. Nu har jag fått höra att allt är lugnt, så så länge inte vattnet går eller liknande, så stannar jag hemma, haha..

v. 25 (24+4)

BM idag och mätte magen för första gången. Drömde här om natten att måttet var 30 eller 34cm, men tur som var, var det bara 25, hehe.. Måtten brukar följa veckan sa Anna..
Hjärtljud: 148
BTryck: 130/75

Ska tillbaka om två veckor igen för att ha koll på stigande blodtryck. Det är ju inte direkt högt nu, men det är högre än vanligt (110/60, iof i tränat tillstånd, hehe..), hur som helst, det ökar vid varje kontroll.. Det "ska" det ju göra, men eftersom jag sett stjärnor och lite sånt ville hon ha koll. Det är skönt att dom är nogranna..

Ska förmodligen få sjukskrivning för händerna. Normalt folk jobbar inte när de har såhär tydligen. (?)

Har handlat ny/begagnad vagn, BRIO bilstol och en babysitter på annons, men det känns bara som att de står här som förvaring, hehe.. Barnrummet är fortfarande en väl fungerande skrotboa, och är verkligen HELT full av skit.. SKA fixa det nån dag.. hehe

Karpaltunnel syndrom

Hade tid hos läkaren idag, skulle kolla händerna, och vad vi kan göra åt det. De flesta har domningar i händerna, oftast under senare delen av graviditeten. Domningarna kan komma och gå, och kan lindras med högläge, handledsskenor osv,

Min hand domnade för exakt 2 månader sedan, alltså jäättetidigt i graviditeten, och har varit bortdomnad konstant sean dess.. Har haft jätteont i högerhand och sen har den "försvunnit" mer och mer. Nu är det båda händerna, och finmotoriken är borta, och jag måste titta vad jag gör för att det ska bli rätt. Kan ju tänka sig hur det ser ut när jag t.ex ska äta chilinötter (vilket jag iof gör ca 2 ggr per år) när jag inte vet om jag har dom i handen eller inte, haha.. Hur som, ganska besvärligt, men har HELT uteslutit operation eftersom det går över efter förlossning för många.
Men nu sade min läkare annat, skickade remiss till oroped, och sa till mig att förbereda mig på operation ändå, i båda händerna (!!!)

Operationen går till så att de snittar upp en HarryPotter-blixt precis där handleden börjar. Sen lossar dom lite på ledbandet, för att ge den svullna Karpaltunneln större utrymme.. BAAAAH!!

RSS 2.0