v.11(10+0)

Linda tjatade så på mig, att jag skulle skriva upp "roliga saker" som hände, för att komma ihåg dom sen. Har gjort på mitt eget sätt, och börjat rita serier om mig själv. Sött, faktiskt. De får problemen att låta roliga och gulliga istället för skilsmässofrämjande.. hehe
Har hur som helst gjort bra många nu, ska leta fram laddaren till kameran, försöka ta kort på dom och lägga ut dom..

Fick lite bebissaker i julklapp, känns underligt.. Kanske ska jag börja fatta snart? Fetare blir jag ialla fall...
Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.
Det mest kritiska utvecklingsstadiet är över.

 

<-- TITTA, VAD STOOOR!!

       


v.10 (9+2)

Varit på inskrivning, allt gick bra. Järnvärdena låg på gränsen, och jag skulle börja äta järntabletter i mitten av graviditeten ungefär. Med tanke på att jag inte ens tittat åt mina vitaminburkar som jag lovade min barnmorskan dyrt och heligt att jag skulle äta, så kan jag ju hoppas att jag visar järntabletterna större intresse.
Jag är lite emot tabletter. Jag kan äta blodpudding.Nu är fostret ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja. Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår.
Fostret är 3,2-4,3 cm stort, som ett litet plommon. Nu är alla organen anlagda i den lilla kroppen, och ska nu utvecklas och mogna under resten av graviditeten.

Animerad film, graviditeten sedd inifrån:

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-10-to-14-pregnancy/


11/1- ULTRALJUD KUB-test hos FREJA barnmorska i Örebro.
Mäter nackspalten på fostret, ser på min ålder, mitt blodprov som jag lämnat, och ärftlighet, och får då fram en risksiffra för DS (eller CHANS-siffra kanske, om man frågar Malin? haha)...
Gör egentligen inte ultraljudet för att få veta hur stor risk det är att barnet har DS, utan mest för att få se att det faktiskt ÄR något där inne, vilket jag stundvis, har mycket svårt att tro.

 


v.9 (8+3)

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.


v.9

Den 16/11 ska vi på FREJAsamtal, för att prata om fosterdiagnostik.. Känns onödigt.?

.

Om en vecka, den 18/11 är det inskrivning, och SNACKA, att nedräkningen pågår... Det känns som en milstolpe, och jag får för mig att efter inskrivning kan ingenting hända.. haha

.

Tänker inte lägga ut (fett)magbilder förrän bebismagen syns på riktigt, om ett par veckor.. Bilderna jag tar nu säljer jag dyrt på internet till fatporn.com.. Fruktansvärt.

.

.

I övrigt, tittar vi efter hus på landet, eller helst gård, men har kommit på att sannolikheten att hitta något i våran prisklass är samma som att vinna på miljonlotto.. Så därför blir det nog lägenhet och keno/lotto/trav hädan efter...


Fet, fetare, GRAVID

Vanligtvis, när jag kommer upp i den här viktklassen, börjar jag tokträna 4-5 gånger i veckan och äter nyttigare mat. Det fungerar bra på mig, och jag blir av med extrakilona på ca 2-3 veckor. Efter det lugnar jag ner mig med träningen, och kör 2-4 gånger i veckan, och håller mig bra..
Jag är aldrig smal, men trivs, bara det håller sig mellan 64-67kg ungefär..

Nu är situationen en annan..


Jag har aldrig trott att jag skulle bry mig om något så världsligt som vikten, under en graviditet. Men faktum är, att det är det "enda" jag tänker på. Hoppas det går över när magen kommer..?
Det är ingen bra idé att banta när man är gravid, men jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig, något sånär. Har inga ”nojjor” eller så, det enda jag kan känna är att kosten kan bli väldigt ensidig, då jag tappar lusten för all mat. Klart att det är normalt att gå upp i vikt, även i början av graviditet, men jag vill inteeee... hahaha.. 

Efter kl 17 på eftermiddagarna är jag HELT slut, då är det soffläge som gäller, går inte att ändra på. Det där med att träna 3-4gånger i veckan är alltså som bortblåst.. Än så länge har jag kommit till att PRATA om att gå och simma 1-2gånger i veckan, på förmiddagen, när jag är pigg..

Men skitsnack blir man inte fastare av, har jag hört…


Nu börjar det.. v.8

BIG NEWS!
12/11- På föreläsning om ADHD. Det är HELT proppat med folk i lokalen och jag böjer mig fram till Anna och viskar att det STIINKER tändvätska. Det gjorde det inte, sa Anna. Underligt, tyckte vi båda, då vi lutade oss tillbaka i våra stolar, i tystnad. 

Fre 13/11- Drömde att jag plussade på ett 1,5meter långt gravtest. Streckena var lika långa som testet, och jag skulle försöka få med hela testet på bild, för att skicka till anna.
När jag vaknade tänkte jag att jag inte ens behövde testa, jag bara visste!

och tadaaaa...!
BIM 11/11 Test 13/11
V.6 (5+6) - Hälsosamtal. Jag varken röker, super eller tänker vaccinera mig under graviditeten. Bra Fia!
V.7 (6+4) - VUL på Kvinnokliniken. "Vi såg" (läs doktorn såg), ett tickande hjärta. Skönt att allt verkade vara som det skulle, än så länge.
Dr. Emilian
Din graviditet startade Fre 16 okt 2009
Din menscykel är ca 24 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 30 okt 2009 (ägglossningen)
Beräknat förlossningsdatum Tors 22 jul 2010
Startvikt: 65kg, ååkej, 68kg, då om man ska vara petig..
V.8
- Mår bra, är trött, men det är man väl alltid(?), bara har något att skylla på nu.. Har snygga bröst nu, synd att       dom gör så j%vla ont att jag måste packa in dom i tajta sportBH:ar, för att kunna röra mig.
- +2kg, tack för DEN!
- Barnet är stor som en plommonkärna, ca 2-2,5cm lång. Livmodern är stor som en apelsin.

Välkommen till gravidbloggen BEBIS 2010

Här utlovas smaskigheter som magbilder, ultraljudsbilder, kräkningar mm. Mycket nöje!


RSS 2.0