v.32


   Bm idag igen. Har en blodtrycksmanschett hemma som jag använt när fötterna svullnat upp osv. Har mätt typ varannan- tredje dag för att ha koll, och nevösa mamma kom också hit med en automatisk mätare som man sätter runt handleden. Såna är inte alls att lita på, utan kör med gamla hederliga metoden.. Hur som helst, så har mina egna mätningar visat ca 130-140/85-95, (den automatiska visar 140/100).. Det är ju ett högt tryck, men jag sa inte till bm att jag mätt själv hemma, utan sa bara att jag känner att trycket gått upp, för jag blir flåsig och trött av minsta lilla, och så ser jag stjärnor lite då och då. (så var det sist när trycket gick upp lite)
Men mätningen hos henne visade tydligen 132/75 eller vad det var(?) Det där 132 förstår jag ju då inte hur hon får till eftersom det är en manuell mätare, men hur som helst, undrar om hon kan mäta fel? Eller om jag mäter fel, eller om trycket ändras så drastiskt?
Hur som helst, så mår jag ju bra, och stickan visar ju inget, tyckte bara det var så konstigt att vi får så himla olika värden.. Hur som helst, allt var lugnt idag, måttet är på 32,5..
Vi började prata lite bedövning och sådär, får se vad jag kommer fram till :S Vill nog prova så långt det går utan, bara för att känna, men jag hinner nog ångra mig tills jag åker in med värkar, hahaha..

v.32

Har den senaste veckan varit otroligt svullen om fötterna.. Alltså, sådär riktigt sjukt, äckligt svullen.. Gick upp 3kg på 36 timmar, men sen har det stått still. Har fått hem blodtrycksmanchett eftersom jag ser stjärnor lite då och då också. Blodtrycket har gått upp, det som låg så bra sist hos bm (ca 120/65). Nu ligger det på ca 135/90-95..


Kl 4.00 inatt vaknade jag av att det rann när jag låg och sov. Fick panik, trodde jag pinka ner mig, och gick till toan (kan inte springa längre, haha), det bara rann efter benen. Gick o pinka, kändes som att jag aldrig blev riktigt klar.. Hur som, gick o la mig igen, yrvaken och funderade på vad som hade hänt.. En stoor pöl i sängen vittnade om att jag inte hade drömt iaf.


Gick upp vid 8.30, käkade frukost och satte mig vid datorn. Lakanet hade torkat och det syntes inte ett spår av vad som hade hänt på natten. Började läsa lite om vattenavgång, eftersom jag antar att jag INTE kissade ner mig. Vid 11.30 kom jag fram till att jag kunde ju ringa och fråga ialla fall. Fick åka in till Örebro, ta med mig packning för eventuell inläggning osv. SVÄLJ, vad läskigt..

Hur som, vi åker in, och eftersom det inte läcker längre, och inte gjort det alls mer på morgonen, så kan de inte säga om det var vattnet eller inte. Det enda de kan säga är att bebis mår bra, och att jag inte läcker för tillfället. Det enda beviset ligger intorkat i mitt lakan där hemma i tvätten..

Hade velat att de kollade mitt blodtryck o tog en sticka också, men jag sa aldrig något, jag ska ju ändå till bm på tisadag, och har inga andra indikationer på havandeskapsförgiftning eller så, så det kan vänta. Men jag sa aldrig till läkaren att jag hade högt blodtryck nu igen.. Känner mig på omständig (?)
Hur som, ringer in om blodtrycket om jag får andra besvär, annars tänker jag fanimej stanna hemma tills på tisdag..

Här kommer förresten en bild på underverket i min mage. (Nu du jävlar Camilla är det väl 5:e ultraljudet eller så va??haha) Inte klokt vilken bra bild, och inte klokt att det faktiskt ligger en bebis där i som ser ut sådär... (Undrar dock vart den enorma potatisnäsan kommer ifrån??)


v.30

    


RSS 2.0